Dom > Znanja > Sadržaj
Koje su prednosti platnene tkanine
- Apr 27, 2018 -

Laneno platno se koristi kao posebna tkanina drevne evropske kraljevske porodice. Cirkuliše u gornjem društvu. Pošto je platno široko rasprostranjeno širom svijeta, prednosti posteljnog tkanina postepeno otkrivaju ljudi.

Posteljina ima funkcije kaljenja, anti-alergije, anti statične i antibakterijske. Zbog dobre apsorpcije vlage lana, može apsorbirati 20 puta veću težinu sopstvene težine, tako da se platneni materijal osjeća suvim. Sada, pojavljivanje bez bora, bez proizvoda za peglanje i izgled mešanih proizvoda čine tržište proizvoda od posteljine dodatno prošireno.


Stapanje stila

Lan se može prepletati ili mešati sa vunom, poliestrom i drugim vlaknima kako bi se formirao jedinstven i jeftin tekstilni proizvod.

S obzirom na karakteristike platnenih tkanina, vuna i posteljina se preplivaju s hladnom tkaninom, a laneno vlakno i tekstilna vuna predstavljaju nove načine osvjetljenja i osvjetljenja tkanine od vune. Pošto su vlakna od vune i platneno vlakno različite u svojstvima finoće, elastičnosti, izduženja i uvijaka, proces miješanja je teško kontrolisati, kao što su kosa i valjkasti valjak, slomljena glava i lan, niska efikasnost proizvodnje, velika potrošnja i mala preusmerenost predivo. Sada se vuna i lan često koriste za formiranje vune i posteljine. Običan tkani proizvod je lagan i klizav zbog dvostruke osnove jednodnevne konstrukcije i glatka je i čvrsta. Gustina osnove vunenog platnenog proizvoda često je veća od preteće tkanine i površina je pretežno volnena vlakna, a kasnija završna obrada se fokusira na vuneno vlakno. Vuna i platneno prepleteno hladno tkanje ima prednosti vune i platna i ima dobar tržište u oblasti ponovne upotrebe.


Ušteda energije i zaštita životne sredine, materijalno zdravlje

Kombinirani materijal od netkanog vlakna: Posteljno vlakno Netkani materijali / nenasićeni poliesterski kompoziti mogu se izraditi vlažnom premazom za vakuum pomoću smole (RTM). Pošto je cijena lana, gustina je manja od svih neorganskih vlakana, a modul elastičnosti i čvrstoće istezanja su slični onima od neorganskih vlakana i mogu se delimično uzimati u kompozitu. U poređenju sa staklenim vlaknima i ugljeničnim vlaknima, laneno vlakno je mekše od staklenih vlakana i ugljeničnih vlakana. Zahvaljujući odgovarajućem degumming tretmanu, vlakno može odabrati razumni proces kardanja, a metoda za udaranje iglom može proizvesti vlaknaste ojačane vlakno koje nisu ojačane tkanim materijalom, s količinom i puhavanjem, a oštećenja vlakana su mala. A efekat zgušnjavanja je dobar. Kao materijal za poboljšanje, ima prednosti kratkog proizvodnog procesa, bez tkanja i niske troškove obrade i pogodan je za uštedu energije i zaštitu životne sredine.


Copyright © Dongguan Lancai odjeće Co. Ltd sva prava pridržana.